Karolinska Universitetssjukhusets podcast
Lyssna på Neopodden:

Flyga mellan sjukhusen – om transport av nyfödda i behov av intensivvård

Karolinskas neonatala transportservice neoPETS flyttar nyfödda barn i behov av intensivvård mellan sjukhus. Hur går det till när nyfödda barn transporteras i ambulansflyg och vad ska man tänka på vid förflyttning av sjuka barn?

Stark eller svag? Att bli pappa på Neonatalen

Hur tar man sig igenom den krisreaktion som många föräldrar upplever när ett barn föds mycket för tidigt, och vilket stöd behöver man som pappa i neonatalvården?

 

Bland känslor och medicinteknik – En vanlig dag på avdelningen

Följ specialistsjuksköterskan Veronica Hansson under en vanlig eftermiddag på neonatalavdelningen i nya sjukhusbyggnaden Karolinska Solna.

Om utvecklingen: Från barnsal till föräldra-medverkan

Hur såg man på nyfödda barn för 20 år sedan jämfört med idag, och hur ser utvecklingstrenderna i neonatalvården ut framöver?

Sorgereaktion, krishantering och kuratorsstöd

Tvillingföräldrarna Erika och Magnus med sig av sina känslor och erfarenheter av att få barn i vecka 25. Vi möter även Kuratorn Jessica som dagligen träffar familjer i kris.

När vattnet går alldelses för tidigt

När Lina och Gustaf väntade sitt första barn gick det inte riktigt som planerat. I den tjugonionde graviditetsveckan gick fostervattnet och Lina fick komma till avdelningen för antenatalvård i Huddinge

Neopodden – alla avsnitt

Här hittar du alla avsnitt till Neopodden. I podden får du möta vårdpersonal, föräldrar, tidigare patienter och forskare. Fler kommer successivt.