NU HAR VI FLYTTAT IN!

1 november, 2018

Ämnen i artikeln

TEXT OCH FOTO: EMMY WAKÄNG

SISTA FLYTTBLOGGEN: Helgen har varit mycket hektisk och vi har jobbat långa dagar allihop men nu är vi i mål i alla fall! Nu fortsätter arbetet med att få till alla småsaker som vi upptäcker längs vägen. Nu har vi flyttat och blivit C10:27.

Elina var snäll och bakade scones till oss på lördagsmorgonen som var vår sista vanliga arbetsdag på E14. Vi har ju ingen ugn i nya lokalerna så det här blev sista lyxet med bak på avdelningen.

Här har vi Husse och Leif som jobbade sista natten på E14 och dom var spända inför att komma och jobba på nya stället natten efter:

Själva patientflytten flöt på väldigt smidigt och bra. Vi hade kommit ner i vårdplatser som vi önskat och vi var glada att de flesta ute på stan hade skött sig bra under löningshelgen : ) Jag och Andrea som var vår avsändande sjuksköterska var taggade inför att allt skulle dra igång.

Första patienten stod färdig i korridoren när avsändande teamet kom in för att stämma av det sista inför flytten, alla ville vara med och se vår första patient åka.

Det var den stora dagen som jag som flyttsamordnare har jobbat för i snart 2 års tid och den var över så otroligt snabbt! Nu är ju inte jag gift men det måste kännas ungefär likadant tänker jag, man planerar och förbereder superlänge och sen går dagen i raketfart och så står man där i slutet på dagen och tänker; ”var det bara det? Är det verkligen över redan?”.
Så satt jag där på E14 med en tom avdelning och väntade på att de sista sakerna skulle gå iväg.

Många känslor kommer upp när man är trött och har jobbat stenhårt för något. Så jag vill att alla ni som läser och jobbar på avdelningarna som har flyttat tänker på hur mycket jobb det ligger bakom varje liten (och stor) sak. Det kan vara lätt att bara kasta ur sig saker för att man tycker att något fattas eller att allt inte är iordning. Men försök att se utanför er själva och tänka innan, för vi är många som har kämpat hårt för att vi ska få det så fint och bra som möjligt! Jag är så stolt över alla mina flyttsamordnarkollegor! Vi rodde i land!!

Idag och framåt jobbar vi tillsammans för att hitta dom bästa lösningarna för våra avdelningar och ytorna vi har fått till förfogande!

/Emmy, trött flyttsamordnare

MERA FLYTT

Det är mycket blod svett och tårar i lokalerna Emmys flyttblogg i flera dagar 

Flyttdagen lockar på E14: Emmys flyttblogg #3

En mindre flytt avklarad: Emmys flyttblogg 2:

Följ med flyttsamordnare och specialistsjuksköterska Emmy och kollegerna på Trauma, akutkirurgi och akutortopedi Emmys flyttblogg 1 

Här finns mer om flytten till nya sjukhusbyggnaden 2018

Ämnen i artikeln

Du kanske också är nyfiken på att läsa:

Ann Ödlund Olin

Hur hänger mat och tillfrisknande ihop?

Ann Ödlund Olin, är sjuksköterska och forskare och har projektlett införandet av ett nytt måltidskoncept för patientmaten på Karolinska Solna. Hon är glad över att patienterna nu får vällagad mat tillagad på plats.

Här finns plats för barnens språk

Logopederna Linnea Vestermark och Lovisa Elm har sin arbetsplats på en språkförskola. Här går barn med grav språkstörning och språkträningen är en del i den dagliga verksamheten. Det är en behandlingsform.

Patienter på intensiven screenas med ny metod

Att få uppföljning för att bearbeta sina upplevelser är viktigt för många patienter som vårdats på intensivvårdsavdelning. Läkaren Anna Miltons forskning ska göra det lättare att identifiera vilka patienter som är i behov av det.

Nya lokaler ger bättre övervakning av epilepsipatienter

Minst 81 000 personer i Sverige har epilepsi, varav 12 000 barn. För de flesta fungerar medicinerna, men för en tredjedel krävs kirurgi. Sedan i höstas har Karolinska Universitetssjukhuset fått större möjligheter till övervakningsundersökningar under dygnets alla timmar för dessa personer. Syftet är att hitta just de patienter som kan få ett normalt liv tack vare kirurgi.

Hon ger röst åt ALS-patienterna

På vänstra underarmen har hon en ängel och orden ALS-fighter intatuerade. Mia Möllberg lät göra tatueringen i år. – Jag har orken och drivet, säger hon om rollen som patientrepresentant i ett av Karolinskas vårdflöden.

Att hitta sitt sociala nätverk när livet ställs på ända

Det som är viktigt när man är frisk blir ännu viktigare när man är svårt sjuk. Hur går det till att både bevara och skapa nya relationer när en diagnos förändrar hela livet? Det undersökts nu i ett patientdrivet projekt på Karolinska.