NU HAR VI FLYTTAT IN!

1 november, 2018

Ämnen i artikeln

TEXT OCH FOTO: EMMY WAKÄNG

SISTA FLYTTBLOGGEN: Helgen har varit mycket hektisk och vi har jobbat långa dagar allihop men nu är vi i mål i alla fall! Nu fortsätter arbetet med att få till alla småsaker som vi upptäcker längs vägen. Nu har vi flyttat och blivit C10:27.

Elina var snäll och bakade scones till oss på lördagsmorgonen som var vår sista vanliga arbetsdag på E14. Vi har ju ingen ugn i nya lokalerna så det här blev sista lyxet med bak på avdelningen.

Här har vi Husse och Leif som jobbade sista natten på E14 och dom var spända inför att komma och jobba på nya stället natten efter:

Själva patientflytten flöt på väldigt smidigt och bra. Vi hade kommit ner i vårdplatser som vi önskat och vi var glada att de flesta ute på stan hade skött sig bra under löningshelgen : ) Jag och Andrea som var vår avsändande sjuksköterska var taggade inför att allt skulle dra igång.

Första patienten stod färdig i korridoren när avsändande teamet kom in för att stämma av det sista inför flytten, alla ville vara med och se vår första patient åka.

Det var den stora dagen som jag som flyttsamordnare har jobbat för i snart 2 års tid och den var över så otroligt snabbt! Nu är ju inte jag gift men det måste kännas ungefär likadant tänker jag, man planerar och förbereder superlänge och sen går dagen i raketfart och så står man där i slutet på dagen och tänker; ”var det bara det? Är det verkligen över redan?”.
Så satt jag där på E14 med en tom avdelning och väntade på att de sista sakerna skulle gå iväg.

Många känslor kommer upp när man är trött och har jobbat stenhårt för något. Så jag vill att alla ni som läser och jobbar på avdelningarna som har flyttat tänker på hur mycket jobb det ligger bakom varje liten (och stor) sak. Det kan vara lätt att bara kasta ur sig saker för att man tycker att något fattas eller att allt inte är iordning. Men försök att se utanför er själva och tänka innan, för vi är många som har kämpat hårt för att vi ska få det så fint och bra som möjligt! Jag är så stolt över alla mina flyttsamordnarkollegor! Vi rodde i land!!

Idag och framåt jobbar vi tillsammans för att hitta dom bästa lösningarna för våra avdelningar och ytorna vi har fått till förfogande!

/Emmy, trött flyttsamordnare

MERA FLYTT

Det är mycket blod svett och tårar i lokalerna Emmys flyttblogg i flera dagar 

Flyttdagen lockar på E14: Emmys flyttblogg #3

En mindre flytt avklarad: Emmys flyttblogg 2:

Följ med flyttsamordnare och specialistsjuksköterska Emmy och kollegerna på Trauma, akutkirurgi och akutortopedi Emmys flyttblogg 1 

Här finns mer om flytten till nya sjukhusbyggnaden 2018

Ämnen i artikeln

Du kanske också är nyfiken på att läsa:

Liv efter döden för Karolinskas plasthandskar

Ett liv efter döden för engångshandskar, är det möjligt? Absolut! Det visar ett nyligen avslutat projekt där Karolinskas plasthandskar blivit mattor. Men det finns mer att göra för miljön. Det stod klart när sjukhusets miljöavdelning nyligen höll stormöte på temat cirkulär ekonomi och effektiv resurshantering.

Cathrin Hällström

Vad är intensivvård?

I intensivvården tar vi hand om de mest kritiskt sjuka patienterna. Att få arbeta med människor som är svårt sjuka är en ynnest, och det ger en ökad förståelse för livets skörhet, säger biträdande överläkare Cathrin Hällström.

Superstjärnans idéer lever kvar – 199 år senare

Att tvätta händerna mellan varje patient har inte alltid varit självklart i vården. Lika lite som rena lakan, diskade bestick och frisk luft. Men den 12 maj för 199 år sedan föddes Florence Nightingale, och gjorde rent hus med sjukvården. Något som satt spår i både vård och forskning, än i dag.

LIVSVIKTIGT ROLLSPEL I KATASTROFLÄGE

Det sprakar till i kommunikationsradion Rakel på Intensivakuten i Solna. Regionen rapporterar om explosioner på Stockholms central. Minuter senare kommer de första patienterna till akuten. De första av många, allt inom ramen för övningen Surge Capacity, som hölls den 9 april i Solna.

INTENSIVENS MEDARBETARE I NÄRBILD

FILM. Intensivvården på Karolinska spänner över många yrken och roller. Här möter du några av alla våra intensivvårdsmedarbetare, för en insyn i vad de gör på jobbet!

Smart diagnostik på intensiven

Chansen att överleva de första kritiska timmarna efter en svår olycka är idag större än någonsin. Därför ökar intensivvårdens betydelse, menar professor Anders Oldner.