NU HAR VI FLYTTAT IN!

1 november, 2018

Ämnen i artikeln

TEXT OCH FOTO: EMMY WAKÄNG

SISTA FLYTTBLOGGEN: Helgen har varit mycket hektisk och vi har jobbat långa dagar allihop men nu är vi i mål i alla fall! Nu fortsätter arbetet med att få till alla småsaker som vi upptäcker längs vägen. Nu har vi flyttat och blivit C10:27.

Elina var snäll och bakade scones till oss på lördagsmorgonen som var vår sista vanliga arbetsdag på E14. Vi har ju ingen ugn i nya lokalerna så det här blev sista lyxet med bak på avdelningen.

Här har vi Husse och Leif som jobbade sista natten på E14 och dom var spända inför att komma och jobba på nya stället natten efter:

Själva patientflytten flöt på väldigt smidigt och bra. Vi hade kommit ner i vårdplatser som vi önskat och vi var glada att de flesta ute på stan hade skött sig bra under löningshelgen : ) Jag och Andrea som var vår avsändande sjuksköterska var taggade inför att allt skulle dra igång.

Första patienten stod färdig i korridoren när avsändande teamet kom in för att stämma av det sista inför flytten, alla ville vara med och se vår första patient åka.

Det var den stora dagen som jag som flyttsamordnare har jobbat för i snart 2 års tid och den var över så otroligt snabbt! Nu är ju inte jag gift men det måste kännas ungefär likadant tänker jag, man planerar och förbereder superlänge och sen går dagen i raketfart och så står man där i slutet på dagen och tänker; ”var det bara det? Är det verkligen över redan?”.
Så satt jag där på E14 med en tom avdelning och väntade på att de sista sakerna skulle gå iväg.

Många känslor kommer upp när man är trött och har jobbat stenhårt för något. Så jag vill att alla ni som läser och jobbar på avdelningarna som har flyttat tänker på hur mycket jobb det ligger bakom varje liten (och stor) sak. Det kan vara lätt att bara kasta ur sig saker för att man tycker att något fattas eller att allt inte är iordning. Men försök att se utanför er själva och tänka innan, för vi är många som har kämpat hårt för att vi ska få det så fint och bra som möjligt! Jag är så stolt över alla mina flyttsamordnarkollegor! Vi rodde i land!!

Idag och framåt jobbar vi tillsammans för att hitta dom bästa lösningarna för våra avdelningar och ytorna vi har fått till förfogande!

/Emmy, trött flyttsamordnare

MERA FLYTT

Det är mycket blod svett och tårar i lokalerna Emmys flyttblogg i flera dagar 

Flyttdagen lockar på E14: Emmys flyttblogg #3

En mindre flytt avklarad: Emmys flyttblogg 2:

Följ med flyttsamordnare och specialistsjuksköterska Emmy och kollegerna på Trauma, akutkirurgi och akutortopedi Emmys flyttblogg 1 

Här finns mer om flytten till nya sjukhusbyggnaden 2018

Ämnen i artikeln

Du kanske också är nyfiken på att läsa:

Stor aktivitet direkt efter flytten

Verksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna var igång på nolltid efter den stora flytten till nya byggnaden söndagen den 28 oktober.

De hjälper patienter navigera bland sjukskrivningsregler

Regelverket kring sjukskrivningar kan vara snåriga. För att underlätta arbetet med sjukskrivningar och skapa en plan för patientens återgång till arbetet finns sedan en tid tillbaka två rehabiliteringskoordinatorer på Karolinska.

Europas modernaste forskningshus

Nya sjukhusbyggnaden med BioClinicum och driftsättningen av ett nytt sjukhus är den häftigaste resan jag varit med om under min karriär. Vi har nu skapat helt nya förutsättningar för den kliniska forskningen och utbildningen vid Karolinska Universitetssjukhuset, berättar Linda lindskog.

Bidrar med unik kunskap vid donationer

Annika Åkerlind är donationsspecialiserad sjuksköterska.
– Att arbeta med organdonation ger väldigt mycket. För anhöriga till en avliden patient innebär möjligheten att organ kan doneras ofta en strimma av ljus i en mörk situation, menar hon.

Arbetar i gränssnittet mellan givare och mottagare

Öystein Jynge är transplantationskoordinator. Han är spindeln i nätet när en avliden person har sagt ja till organdonation och det gäller att hitta rätt mottagare.
– Vi står mitt i denna komplicerade och viktiga process. Det är grunden till att arbetet känns så meningsfullt, säger Öystein Jynge.