KOD RÖD NÄR LARMET GÅR PÅ HÖGISOLERINGEN

TEXT OCH FOTO: CARIN TELLSTRÖM

FILM. Spana in det gedigna maskineri som drar igång efter att infektionsjouren har larmats! Allt för att inte smitta vare sig andra patienter eller personalen när en man med misstänkt ebola dyker upp.

Ebola har hittills aldrig upptäckts i Sverige. Men härom veckan dök en man med misstänkt ebola-smitta upp på akuten i Huddinge, med blod i urinen, kräkningar och huvudvärk.

Lyckligtvis handlade det om en övning med högisoleringsenheten. Spana in det gedigna maskineri som drar igång efter att infektionsjouren har larmats! Allt för att inte smitta vare sig andra patienter eller personalen. 

Du kanske också är nyfiken på att läsa:

Flyttblogg #3 Huddinge

Flyttblogg #3 Huddinge

FLYTTBLOGG. Nu närmar sig flytten. Allt från operationssalar till vilosoffor testas samvetsgrant inför vardagen i de nya lokalerna.

Jakten på epilepsins epicentrum

Jakten på epilepsins epicentrum

Nordens första robotassisterade steroEEG-inplatation har utförts på Karolinska. Tekniken öppnar dörren för att operera dubbelt så många patienter med svår epilepsi.

Så blir operationsinstrumenten sterila

Så blir operationsinstrumenten sterila

Dygnet runt, året runt förser sterilanläggningen i Solna hela sjukhusets operationsverksamhet med sterila instrument. Kmagasin tog en titt bakom kulisserna – på en omständlig process.

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Vad har 1800-talets Prag för likheter med nya sjukhusbyggnaden i Solna? Svar: ett omfattande och mycket uppskattat rörpostsystem! Men vad har egentligen ett gammaldags kommunikationssystem som rörpost för roll på moderna sjukhus som Karolinska Universitetssjukhuset, vars båda sajter i Huddinge och Solna har begåvats med systemet?

En ljuskrona med en särskild historia

En ljuskrona med en särskild historia

Ett av de första synliga konstverken i nya O-huset i Huddinge är en ljuskrona i glas.
– Den ska lysa dygnet runt som en symbol för kärlek som aldrig slocknar, säger konstnären, Snezana Vucetic Bohm.