INTENSIVENS MEDARBETARE I NÄRBILD

FILM. Intensivvården på Karolinska spänner över många yrken och roller. Här möter du några av alla våra intensivvårdsmedarbetare, för en insyn i vad de gör på jobbet!

Ingen dag på jobbet är den andra lik, berättar undersköterskan Amanda på Intensivvården i Solna. Idag har hon bland annat tagit blodgaser, assisterat vid en bronkoskopi av lungor och hjälpt en patient att borsta tänderna. Spana in vad Amanda tycker är bäst med jobbet!

Vad gör egentligen en intensivvårdssjuksköterska? Hör Johan berättar om liv och död på jobbet.

Häng med på ett livsviktigt uppdrag! Anna på intensivvården i Solna – och hennes trehjuliga hjärtspark – är alltid redo att snabbt rycka ut vid hjärtstopp och andra akuta situationer som uppstår på sjukhuset. Med sig på sparken har hon en uppsjö av maskiner och mediciner, för alla möjliga och omöjliga händelser.

Fyra timmars resväg till och från jobbet. Det är vardag för Eskilstunabon Markus Castegren, läkare och intensivvårdschef. Kollegorna, nybyggarandan och ett världsledande sjukhus gör att han efter mer än fyra år fortfarande rullar in på centralstationen i Stockholm varje dag.

Med låtsaspatienter, fejkat blod – och alldeles äkta stress, testkörde vårdavdelningen för akutkirurgi, ortopedi och trauma i Solna under tisdagen sin katastrofplan. Spana in hur ett nära nog verkligt scenario kan gå till!

En räddningsdykare drabbas av dykarsjuka och är nu delvis förlamad. Räddningen är en mobil tryckkammare, med vidare befordran till Karolinska Solna där patienten dockas in i den stora tryckkammaren ”Doris”. Men det är faktiskt inte dykarsjukor som Doris jobbar mest med, häng med biträdande överläkare Anders Kjellberg från intensiven under en övning.