Lyssningstips: Podcasten Ronden

ronden-1400-150x150

Sverige har äntligen fått sin första medicinska podcast. Den heter Ronden och görs av tre läkare som till vardags arbetar på Karolinska – Christian Unge, Anders Ternhag och Totte Stub. Varannan vecka strålar de samman i en källare i Enskede för att prata om högt och lågt, stort och smått, med koppling till vård, kropp och hälsa. Låter det internt och invecklat? Tvärtom. Det är riktigt underhållande.

Ronden är lite som att få sitta med i fikarummet efter ett avslutat pass på sjukhusgolvet. Mycket av behållningen ligger i att de tre kollegorna är så personliga och uppriktiga när de reflekterar kring sitt yrkesliv. Men också i de spirituella samtalsämnena. För vem har inte undrat vilka av våra organ vi klarar oss utan? Varför man är en så usel läkare till sina egna barn? Vad sjukvården borde lära sig av flygindustrin? Eller vad doktorn egentligen tänker när hen ber oss ”gapa stort”?

Nu får vi veta. Fem avsnitt hittills. Du lyssnar på Ronden här.

2 kommentarer till Lyssningstips: Podcasten Ronden

 1. Jurgen Wahlberg skriver:

  Hej !
  Har inte lyckats få igång podden :-(
  1 Har försökt på Christians blog -där får jag file not found. Jag har inte prenumeerat eller loggat in. Jag kör mac med operativet Maverick o webbläsaren Firefox.
  2 På itunes hittar jag också avsnitten men när jag klickar på dem så händer bara att ‘preview loading’ som står kvar.
  Vad kan vara fel. Tacksam för alla tips. jurgenwahlberg@gmail.com

 2. admin skriver:

  Hej Jurgen!

  Märkligt att podden inte går igång. På min dator funkar det. Kör också Mac och Firefox. Du kanske ska testa att ladda ner den (via Download) på Rondens sajt. Annars vet jag faktiskt inte. Tror det enklaste är att maila dem direkt och fråga på: rondenpodcast@gmail.com

  Mvh, Jonatan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *