FLYTTBLOGG #2 HUDDINGE

20 december, 2019

Ämnen i artikeln

BLOGG. Bloggarna stämmer av teoretiska flöden med verkligheten, bestämmer färg och form på anestesikommoder och lär sig den ädla konsten att hänga upp en skylt.

 

Cilla Viggström: Konsten att hänga upp en skylt

Skyltupphängning i nya operationsbyggnaden

Att alla yrken har sina regler och riktlinjer att hålla sig till är något jag lärt mig sedan jag gick in i Chopinprojektet.

Skyltupphängarbranschen har att förhålla sig till bland annat kallelsedisplayer och droppställningars påverkan på hur skylten hängs upp.

Skylten kan skymma sikten för kallelsedisplayen och droppställningen kan smälla i skylten. Man kan alltså inte hänga upp hur många skyltar som helst under varandra.

 

 

Thomas Kröger: Från ritning till verklighet, ett steg närmare målet

Planering vid ritbordet

Planeringen är i full gång. Stort fokus ligger på utplacering av utrustning så att det blir lätt(are) att arbeta i nya lokaler. Vid flera omgångar bestämdes platser för tvål, handsprit, hållare för visir, med mera.

Simuleringar genomförs just nu med syfte att kontrollera att de teoretiska flödena  fungerar i verkligheten. Vi identifierade många punkter som var bra,samt några punkter som behöver förbättras eller ändras, för att kunna säkerställa framtidens arbetssätt.

Simulering i operationssal
Flera operationssalar fylldes med utrustning som vi kommer att ha under operation, bland annat ”anestesistation”, operationsbord och annan utrustning. Till och med ”patienter” hade vi. Till mitt stora förtret fick jag inte skära i ”patienten” inte ens rispa lite…

// Thomas Kröger
är specialistsjuksköterska på operation och flyttsamordnare.

 

 

Maria Nilsson: Färg och form på anestesikommoder

Många turer ut till bygget blir det nu på slutklämmen inför nyckelöverlämnandet. Ska bli skönt att slippa skyddsutrustning efter 19 december. Ett bakslag denna vecka är att våra markeringar efter pekmöten på plan 5 + 6 har städats bort! Tur att allting dokumenterades så det blir lätt att återskapa.

Driftinformatörer

Vårt önskemål om nya telefonnummer gick igenom. Äntligen kommer man att kunna lära sig alla nummer till operationssalarna utantill, då dessa är väldigt logiska.
Möten med leverantör av akutvagnar, luftvägsvagnar, blödningsvagnar och anestesikommoder har vi haft. Allt ska bestämmas form, färg, storlek, tillbehör och lådors inredning med mera. Jag tycker att vi fick till det riktigt bra.

Arbetet med att försöka få plats med all MT-utrustning, påfyllningsvagnar, värmeskåp, vätskevagnar och övrig utrustning har inletts. Riktigt roligt jobb, vi har gjort små miniatyrbilder på allting och har börjat placera ut på en förstorad ritning.

//Maria Nilsson
är flyttsamordnare, lokalsamordnare samt MT-stöd på operation & anestesi, PMI, på nuvarande operationsavdelning K48.

 

Du kanske också är nyfiken på att läsa:

Flyttblogg #3 Huddinge

Flyttblogg #3 Huddinge

FLYTTBLOGG. Nu närmar sig flytten. Allt från operationssalar till vilosoffor testas samvetsgrant inför vardagen i de nya lokalerna.

Jakten på epilepsins epicentrum

Jakten på epilepsins epicentrum

Nordens första robotassisterade steroEEG-inplatation har utförts på Karolinska. Tekniken öppnar dörren för att operera dubbelt så många patienter med svår epilepsi.

Så blir operationsinstrumenten sterila

Så blir operationsinstrumenten sterila

Dygnet runt, året runt förser sterilanläggningen i Solna hela sjukhusets operationsverksamhet med sterila instrument. Kmagasin tog en titt bakom kulisserna – på en omständlig process.

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Vad har 1800-talets Prag för likheter med nya sjukhusbyggnaden i Solna? Svar: ett omfattande och mycket uppskattat rörpostsystem! Men vad har egentligen ett gammaldags kommunikationssystem som rörpost för roll på moderna sjukhus som Karolinska Universitetssjukhuset, vars båda sajter i Huddinge och Solna har begåvats med systemet?

En ljuskrona med en särskild historia

En ljuskrona med en särskild historia

Ett av de första synliga konstverken i nya O-huset i Huddinge är en ljuskrona i glas.
– Den ska lysa dygnet runt som en symbol för kärlek som aldrig slocknar, säger konstnären, Snezana Vucetic Bohm.