FLYTTBLOGG #3 HUDDINGE

13 februari, 2020

FLYTTBLOGG. Nu närmar sig flytten. Allt från operationssalar till vilosoffor testas samvetsgrant inför vardagen i de nya lokalerna.

 

Thomas Kröger: Nu får vi känna och klämma på allt det nya 

 

Med lite drygt 80 dagar kvar till inflyttning och driftsättning av det nya O-huset ökar takten för alla aktiviteter.

Som tidigare skrivit, börjar saker hända på riktigt. Dagligen rullar leveranser in i huset. Utrustning fördelas till respektive rum och teknik valideras.

Flyttblogg Huddinge - nytt på plats

Varje gång jag går in i den nya operationsavdelningen är den lite mer komplett. Självklart testar jag, i min roll som flyttsamordnare, viss utrustning själv, så att den motsvarar våra förväntningar. Idag testade jag soffan i vilrummet på plan 5. Och för att vara absolut säker testade jag den i ca 5 timmar. Resultat: godkänt 😉 

Utöver soffan har det kommit inredning för bland annat personalrum, operationsbord samt tillbehör, droppställningar mm. Samtidigt dras nu också utbildningar i gång så att vi kan ”känna och klämma” på allt det nya och fina.

Matsal o-huset// Thomas Kröger 
är specialistsjuksköterska på operation och flyttsamordnare.

 

 

Maria Nilsson ”Stor maskinpark vill jag lova!”

Vår blivande nya avdelning heter numera O-huset, efter nyckelöverlämnande från Skanska. Vi jobbar fortfarande med utrustningarnas vara eller icke vara! Stor maskinpark har vi vill jag lova! Vi kan inte tömma hela avdelningen, hänsyn måste tas till verksamheterna som ska vara kvar i gamla lokalerna.

Det är en härlig känsla att kliva in i vår nya avdelning, det är så ljust och fräscht. Det blir många turer in i O-huset då vi måste ut och kolla olika saker, som att mäta olika väggar, kolla el-uttag och märka upp telefonernas placeringar. Det är härlig när leveranser kommer och avdelningen fylls upp av ny inredning och utrustning.

Utbildningar har påbörjats, nu senast ”superanvändare” = lokalt användarstöd på de nya operationsborden.

Arbetsbördan accelererar med stormsteg, men det känns fortfarande superroligt!

//Maria Nilsson
är flyttsamordnare, lokalsamordnare samt MT-stöd på operation & anestesi, PMI, på nuvarande operationsavdelning K48.

 

 

 

Cilla Viggström: Lokalerna i praktiken

 

3/12 hade vi flödesövningar I våra nya lokaler. Detta för att se hur lokalerna fungerar i praktiken och hur vi kan placera medicintekniska produkter och dylikt samt hur vi ska jobba på golvytan. Övningarna är en del i den så kallade godkännandeprocessen. Här resonerar sjuksköterskan Madde medan Karin, undersköterskan, som är facklig representant, observerar.

 

 

 

Över ser ni min kollega Ann-Louise på språng. En stackars patient (som spelas av en personal) tar sig för pannan och har en anhörig (som spelas av personal)  bredvid sig. Ssk Maciel och usk Anna-Karin håller ställningarna.

//Cilla Viggström
är specialistsjuksköterska Intensivvård och flyttsamordnare PrePost Op Huddinge. 

 

 

 

Du kanske också är nyfiken på att läsa:

Jakten på epilepsins epicentrum

Jakten på epilepsins epicentrum

Nordens första robotassisterade steroEEG-inplatation har utförts på Karolinska. Tekniken öppnar dörren för att operera dubbelt så många patienter med svår epilepsi.

Så blir operationsinstrumenten sterila

Så blir operationsinstrumenten sterila

Dygnet runt, året runt förser sterilanläggningen i Solna hela sjukhusets operationsverksamhet med sterila instrument. Kmagasin tog en titt bakom kulisserna – på en omständlig process.

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Vad har 1800-talets Prag för likheter med nya sjukhusbyggnaden i Solna? Svar: ett omfattande och mycket uppskattat rörpostsystem! Men vad har egentligen ett gammaldags kommunikationssystem som rörpost för roll på moderna sjukhus som Karolinska Universitetssjukhuset, vars båda sajter i Huddinge och Solna har begåvats med systemet?

En ljuskrona med en särskild historia

En ljuskrona med en särskild historia

Ett av de första synliga konstverken i nya O-huset i Huddinge är en ljuskrona i glas.
– Den ska lysa dygnet runt som en symbol för kärlek som aldrig slocknar, säger konstnären, Snezana Vucetic Bohm.

3 frågor till: Teamet runt patienten vid kärlkirurgi

3 frågor till: Teamet runt patienten vid kärlkirurgi

På Tema Hjärta och Kärl, plan 11 i Solna, står perifera kärlsjukdomar i fokus. Som ”fönstertittarsjukan” det vill säga nedsatt cirkulation i benen, och aorta-aneurysm. Kärlen som opereras här finns alla utanför hjärtat och hjärnan. Inom patientområdet arbetar bland andra läkare/kärlkirurger, sjuksköterskor och sjukgymnaster.