NÄTVERKS-UTTAG PÅ NORRLÄNDSKA OCH FISKELYCKA I SKRIVBORDS-LÅDAN

18 december, 2019

Ämnen i artikeln

FLYTTBLOGG #1 I mars 2020 är det dags att ta om- och nybyggda lokaler i Huddinge i bruk. Några av PMI:s flyttsamordnare bloggar inför detta. Första inlägget kommer här!

Maria Nilsson: Nätverksuttag på norrländska 

Flyttsamordnarlivet har hittills bestått av möten där vi går igenom olika delar i Chopinbygget. Mitt allra första gick jag från utan att ha förstått särskilt mycket. En massa förkortningar och nya ord; TFA, AOI, KFA, plankoordinator, Projektet, IKT… Lite förvirrat var det nog den första tide

Under hösten har vi flyttsamordnare bland annat inventerat alla datorer och deras nätverksuttag på plan 5. Efter ett mastodontpass där jag rabblade hundratals siffror på nätverksuttag medan Thomas skrev in direkt i datorn, var jag väldigt trött i skallen och min norrländska dialekt kröp fram mer och mer. Thomas, som kommer från Tyskland, hade till slut väldigt svårt när jag uttalade siffran sju. Ju mer jag tänkte att jag måste prata så att han förstår, ju mer norrländskt blev det. Lösningen blev att jag läste upp: KARDS åtta, tre, noll, noll, två, nio, två, seven!!!!

 

Telefoner och uttag har vi också inventerat, och hör och häpna! På nuvarande operationsavdelningen K48 har vi 106 telefoner av olika de slag. När inventeringen var klar gick vi med ritningar + nätverkskarta igenom rum för rum för att placera ut datorer och telefoner och göra iordning beställningslistor.
I det så kallade pekprojektet har vi på ritningarna placerat ut var vi vill sätta upp, klockor, hållare för visir, handskar, ögonsköljar med mera. Sedan träffades vi ute på bygget för att se om våra utplaceringar fungerade i verkligheten. Väldigt roligt att se vad fint det har blivit, lite konst hade kommit upp på väggarna i korridorerna.

//Maria Nilsson
är flyttsamordnare, lokalsamordnare samt MT-stöd på operation & anestesi, PMI, på nuvarande operationsavdelning K48

 

Thomas Kröger: Allt är uppe i luften nu

Dag 476 som flyttsamordnare: Bara en riskanalys (eller 2), några presentationer, ca 657 möten, 23 omplaneringar, 56 verksamhetsbeslut, inventeringar, RFP och PÄ ( RumFunktionsProgram och ProgramÄndring) samt godkännande av planer och processer och oräkneliga kaffekoppar till. Sedan kan den ”riktiga” flytten börja. 😊

//Thomas Kröger
är specialistsjuksköterska på operation och flyttsamordnare

 

Cilla Viggström: God fiskelycka i skrivbordslådan

 

Ann-Louise går i hög fart

Det här är min kollega Ann-Louise in action…. Ann-Louise har varit involverad i Chopinarbetet sedan 2013 (vilket är från början) och känner till hur varenda hylla är placerad enligt RFP ….en beskrivning av ett rum som så att säga talar om vart skåpet ska stå.

 

 

kvarglömda tonfiskburkar i låda

 

Som ni ser så är vi i städartagen och titta vad vi hittade i en låda i vårt nya pausrum. Smaskens! Tonfisk i olja!

– Det kanske är så att ni vill ha en SFF någonstans?
– ….???
– Ni kan ju ta några med Vård PC roll och några Vårdterminal…
– …..???

Jag förstod ingenting. Absolut ingenting. Inte tänker man på vad det står i det stora blå fältet när man knäpper på burken, eller gör ni det?

Cecilia Viggström

 

 

Börja med det, så kommer en ev. framtida databeställning gå mycket smidigare för er än för mig. AIO, SFF, 32 bit, Vård PC, Vårdterminal, kioskdator, flödesdator. Aldrig hört talas om. Inlärningskurvan gick spikrakt uppåt. 90 grader lodrätt.

//Cilla Viggström
är specialistsjuksköterska Intensivvård och flyttsamordnare PrePost Op Huddinge.

Ämnen i artikeln

Du kanske också är nyfiken på att läsa:

Flyttblogg #3 Huddinge

Flyttblogg #3 Huddinge

FLYTTBLOGG. Nu närmar sig flytten. Allt från operationssalar till vilosoffor testas samvetsgrant inför vardagen i de nya lokalerna.

Jakten på epilepsins epicentrum

Jakten på epilepsins epicentrum

Nordens första robotassisterade steroEEG-inplatation har utförts på Karolinska. Tekniken öppnar dörren för att operera dubbelt så många patienter med svår epilepsi.

Så blir operationsinstrumenten sterila

Så blir operationsinstrumenten sterila

Dygnet runt, året runt förser sterilanläggningen i Solna hela sjukhusets operationsverksamhet med sterila instrument. Kmagasin tog en titt bakom kulisserna – på en omständlig process.

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Poppis 1800-talssystem i supermodernt hus

Vad har 1800-talets Prag för likheter med nya sjukhusbyggnaden i Solna? Svar: ett omfattande och mycket uppskattat rörpostsystem! Men vad har egentligen ett gammaldags kommunikationssystem som rörpost för roll på moderna sjukhus som Karolinska Universitetssjukhuset, vars båda sajter i Huddinge och Solna har begåvats med systemet?

En ljuskrona med en särskild historia

En ljuskrona med en särskild historia

Ett av de första synliga konstverken i nya O-huset i Huddinge är en ljuskrona i glas.
– Den ska lysa dygnet runt som en symbol för kärlek som aldrig slocknar, säger konstnären, Snezana Vucetic Bohm.